• Unghiile și corzile

  Chitara este un instrument complex cu posibilități expresive nenumărate, însă, pentru a putea fi valorificate, trebuie acordată o importanță deosebită detaliilor...

 • Formarea unei discipline în studiul chitarei

  Din moment ce nu ne naștem învățați ci descoperim pe parcurs cunoștințe și le asimilăm prin intermediul experienței de-a lungul vieții, este de la sine înțeles că în cazul chitarei, pentru a atinge un nivel ridicat de performanță, este importantă exersarea continuă, dar mai ales conștientă...

 • Carevasazică - un ziar promițător

  Cred că este timpul să spun câte cuvinte despre Carevasăzică. Am ales să mă implic în acest proiect încă de la început întrucât am certitudinea că va deveni o publicație de referință în rândurile studenților. Și asta pentru că îi implică pe aceștia și le dă posibilitatea să publice, să se exprime...

 • Samsung Galaxy S

  S-ar putea spune că odată cu lansarea Samasung Galaxy S II, primul telefon din această serie își va pierde din valoare, dar această posibilitate este puțin probabilă. Nu degeaba rivalizează cu iPhone 4...

 • Tehnică şi interpretare la chitara clasică

  Fiind vorba de chitara clasică, tehnica interpretului trebuie să respecte o serie de standarde în funcție de dificultatea repertoriului ales...

Sunt multe feluri în care poți defini un telefon: vechi, nou, elegant, robust, inteligent – iar pe lângă toate acestea mai există și telefoane excepționale și Nokia N8 se integrează foarte bine în această categorie. De ce? În primul rând, datorită camerei de 12 megapixeli cu tehnologie optică Carl Zeiss, a înregistrării video HD și a sistemului de operare Symbian 3. Acestea permit capturi extraordinare iar suportul HDMI redă filmările clar chiar și pe ecrane de dimensiuni mari cu sunet stereo.
Cu o grosime de 12,9 mm, Nokia N8 nu este unul dintre cele mai delicate telefoane din categoria smartphone-urilor. Acest aspect solid dă impresia de rezistență la șocuri și lovituri. Telefonul s-a comportat rezonabil în urma testelor de durabilitate, atât cele intenționate, cât și cele accidentale cum ar fi lovitul de asfalt/podea și scăpatul în zăpadă.
Un lucru plăcut la N8 îl reprezintă simplitatea designului. Primele lucruri care atrag atenția sunt singularitatea tastei de Meniu de sub display și marginile rotunjite ce-i conferă o înfățișare aerodinamică.


Nokia N8 este primul telefon cu interfață Symbian 3, iar trecerea de la o aplicație la alta este ușurată de multiplele home screen-uri (maxim 3) și de tasta Home Screen a telefonului. Dispaly-ul are rezoluția de 16:9 nHD (640 x 360 pixeli) cu tehnologie touchscreen AMOLED, aceeași configurație ca în cazul Nokia E7. De precizat că la temperaturi foarte joase touchscreen-ul își pierde din senzitivitate.
Mai mult, am avut surpriza să mă pomenesc în mijlocul unei conversații cu o eroare de sim card. Nu a fost singura, iar problema pare a fi sistemul de introducere al cartelei asemănătoare sistemului de introducere al cardurilor microSD. Alte probleme au apărut în timpul încărcării unor pagini web complicate. Se pare că dispozitivul este predispus blocării atunci când efectuează sarcini complexe, iar singura opțiune este aceea de închidere și repornire a telefonului. Dacă luăm în considerare și unele zvonuri care spun ca Nokia N8 este predispus defectării premature cauzate de supraîncălzire, atunci concluzia la care se ajunge este aceea că e riscant să achiziționezi acest telefon. Cei de la Nokia întreabă retoric în spotul de promovare: “Ce veți face cu el?”- În cazul în care va continua să funcționeze pe o perioadă îndelungată voi reuși să mă bucur de tot ce are de oferit.
Aplicațiile principale ale telefonului constau în hărţi, WebTV, cititor documente Office, editor foto şi video, e-mail, chat, radio. Jocuri ca NFS Shift și Real Golf 2011 pot fi descărcate gratuit de pe site-ul Ovi by Nokia precum și alte aplicații folositoare pentru Facebook și Twitter (Social Networks), Battery Monitor și Opera Mini Web Browser. De exemplu, aplicația Social Networks poate importa poze de pe paginile de facebook și twitter direct în baza de contacte a telefonului în câteva secunde.
 Cu procesorul ARM11 680 MHz, cu 256MB RAM, Nokia N8 încarcă paginile web rapid având flash suport pentru redarea clipurilor în timp real, dar, așa cum am mai spus, întâmpină dificultăți în cazul paginilor cu un conținut mare de date.
Acestea fiind spuse, Nokia N8 poate fi considerat un telefon capabil în sfera foto-video și audio, cu lipsuri în partea de web browsing și software, dar pe care l-aș lua cu mine peste tot ca să nu mă plictisesc vreodată.

Link către publicație: MobiMe.ro.
Redactor: Chifu Alexandru Emilian.
Foto: Vlădăreanu Alexandra Sarah.


0 comentarii to "Nokia N8 – posibilități nenumărate"

Trimiteți un comentariu